logo songteksten.net

Rechter legt Lindsay Lohan geen celstraf op

(Novum/AP) - De rechter heeft woensdag beslist dat Lindsay Lohan niet de gevangenis in hoeft. De 24-jarige actrice stond terecht voor de diefstal van een gouden ketting. Lohans advocaat bekende noch ontkende schuld namens haar cliƫnt, een bekende vorm in het Amerikaanse rechtssysteem.

De rechter legde Lohan, die zelf niet aanwezig was in de rechtbank van Los Angeles, eerder al een celstraf van 120 dagen op. In praktijk wordt dit teruggebracht naar twee weken. Lohan kan deze straf thuis huiszetten onder huisarrest, schrijft entertainmentwebsite TMZ.

De oorzaak van Lohans gedrag ligt dieper dan een drugs- of drankprobleem, vond de rechter. Omdat de actrice haar verslavingsgedrag heeft aangepakt, hoefde ze van de rechter niet opnieuw naar een afkickkliniek. Wel moet ze psychologische hulp zoeken en een cursus tegen winkeldiefstal volgen.

Na het huisarrest moet Lohan nog vijfhonderd uur taakstraf uitvoeren, die ze eerder kreeg opgelegd voor de diefstal. Ook kreeg ze een proeftijd van drie jaar opgelegd.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren