logo songteksten.net

Biertje bracht Amerikaanse zangeres in problemen

(Novum) - De Amerikaanse zangeres Amanda Palmer die woensdagavond werd gearresteerd op Dam in Amsterdam, werd opgepakt omdat zij bier dronk. Dat zegt een politiewoordvoerder donderdag. Eerder werd beweerd dat ze naar het bureau moest omdat het niet is toegestaan op te treden bij het Nationaal Monument.

Palmer, die ooit deel uitmaakte van het popduo Dresden Dolls, gaf ten overstaan van een groep fans een gratis minioptreden. Ze dronk daarbij een biertje om haar keel te smeren. De politie, die extra alert was vanwege het jaarlijkse ambassadeursdiner met koning Beatrix in het Paleis op de Dam, tolereerde dat niet en arresteerde haar voor openbaar drankgebruik.

"Ik ben gearresteerd door de Nederlandse politie omdat ik te vrolijk was in het openbaar", reageerde de 35-jarige Palmer donderdag op Twitter. De zangeres werd na een uur weer vrijgelaten. De politiewoordvoerder kon niet zeggen of Palmer een boete heeft gekregen.

Om te voorkomen dat ze donderdag weer in de cel zou belanden verplaatste Palmer haar miniconcert dat ze in de straten van Utrecht zou geven, naar poptempel Tivoli.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren