logo songteksten.net

Ook 3JS brengt Nederland geen finaleplaats

(Novum) - De 3JS zijn er niet in geslaagd een finaleplaats op het Eurovisie Songfestival te bemachtigen. De Volendammers behaalden met hun inzending Never Alone niet genoeg punten om bij de best scorende tien acts van de avond te horen.

Het is voor de zevende keer op rij dat Nederland niet de finale van het Songfestival haalt. Geen enkel ander land presteerde slechter. In 2004 was Re-Union de laatste die de finale namens Nederland haalde met het nummer Without You. Uit inzetten bij de Europese wedkantoren bleek eerder al dat Nederland wederom geen grote kans op succes werd toegedicht.

Gitarist Jaap Kwakman liet meteen na afloop weten vrede met de uitslag te hebben. "Hier is geen pijl op te trekken", twitterde hij. "Trots. En bedankt! Iedereen!"

Tegenover 24 duizend mensen in het Fortuna Düsseldorf Stadion in Düsseldorf en miljoenen televisiekijkers lieten de 3JS het nummer vol enthousiasme horen. Ze werden daarbij ondersteund door zo'n tweeduizend Nederlandse fans. De drie heren waren als derde aan de beurt, waarna nog zestien andere acts volgden.

Zo deed Dana International, de Israëlische winnares uit 1998, een nieuwe poging op Songfestivalsucces. Maar ook zij strandde in de halve finale. Estland, Roemenië, Moldavië, Ierland, Bosnië-Herzegovina, Denemarken, Oostenrijk, Oekraïne, Slovenië en Zweden gingen wel door.

Servië, Litouwen, Griekenland, Azerbeidzjan, Georgië, Zwitserland, Hongarije, Finland, Rusland en IJsland sleepten dinsdag al een finaleplaats in de wacht. De twintig landen vormen samen met Frankrijk, Italië, Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Spanje het decor van de 56e editie van het festival. De finale vindt aankomende zaterdag plaats in Düsseldorf.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren