Hanna Verboom zet zich in tegen plastic

Door ANP, woensdag 16 mei 2018 07:58, views: 7, bron: ANP

AMSTERDAM - National Geographic staat de hele maand juni in het teken van #Stopmetplastic. Met de campagne wordt aandacht gevraagd voor de groeiende hoeveelheid plastic afval in de oceanen, als gevolg van overmatig gebruik van wegwerpplastic. Het thema plastic staat in juni centraal op televisie, in de magazines en op de website en sociale media van National Geographic, maakte de zender woensdag bekend.

Het doel is om het publiek aan te sporen een actieve bijdrage te leveren aan het verminderen van wegwerpplastic. De zender heeft drie ambassadeurs aangesteld die in juni op allerlei manieren de problemen onder de aandacht gaan brengen: actrice Hanna Verboom, YouTube-ster Wouter van der Vaart (Dodo) en ‘plastic soup surver’ Merijn Tinga.

Tussen Hawaii en Californië, drijft een plastic vuilnisbelt die in oppervlakte drie keer groter is dan Frankrijk, waarschuwen de ambassadeurs. Deze ‘plastic soup’ bevat meer dan 80 miljoen kilo plastic afval en de hoeveelheid neemt alleen maar toe: in het huidige tempo bevatten de oceanen in 2050 meer plastic dan vis. Met de campagne willen zij mensen aanmoedigen het gebruik van plastic te verminderen door een zestal plastic wegwerpproducten niet meer te gebruiken: wattenstaafjes, rietjes, koffiebekers, tasjes, bestek en flesjes.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren