logo songteksten.net

Teleurgestelde TROS blijft inzetten op Songfestival

(Novum) - Hoewel Nederland de finale van het Eurovisie Songfestival weer niet heeft gehaald, blijft de TROS het liedjesfestijn uitzenden. "Eén ding staat buiten kijf: de TROS gaat zeker door het met Songfestival", reageert omroepdirecteur Peter Kuipers vrijdag op het optreden van de 3JS.

Kuipers schat in dat de Volendammers meer kans hadden gehad in de eerste halve finale. "De muzikaliteit was klaarblijkelijk in de halve finale van de 3JS van minder belang", vertelt de TROS-directeur. "In de eerste halve finale viel veel meer de keuze op muziek en echte liedjes."

"We hebben er met het hele team alles aan gedaan", gaat Kuipers verder. "De 3JS zijn fantastische muzikanten op wie ik uiterst trots ben. Ik vind het moedig en dapper dat zij Nederland hebben vertegenwoordigd." De drie Volendammers probeerden donderdagavond tevergeefs een finaleplaats te scoren met het nummer Never Alone. Voor de zevende keer op rij schittert Nederland door afwezigheid in de finale, een record. Nooit eerder presteerde een land zo slecht op het Eurovisie Songfestival.

Ondanks die statistieken blijft de TROS inzetten op het liedjesfestijn. "Als we deze teleurstelling te boven zijn, starten we vol goede moed met de voorbereidingen voor volgend jaar", zegt Kuipers. "We gaan de komende maanden nadenken over de inzending van 2012."

Kuipers hoopt dat Nederland volgend jaar wel scoort tijdens het liedjesfestijn, zodat de stemming omslaat. "Twee jaar geleden was in Duitsland de stemming net zoals hier: ze moeten stoppen, het was allemaal niks meer", herinnert de omroepdirecteur zich. "Vorig jaar won Lena en de stemming is volledig omgeslagen. Als wij weer eens de finale halen, slaat het bij ons ook om."

Naar de tweede halve finale op Nederland 1 keken vrijdagavond meer dan twee miljoen Nederlanders.

Op internet wordt inmiddels druk gespeculeerd over de inzending van volgend jaar. Fans van Nick & Simon hopen wederom op een Volendams feestje. Jan Smit, die donderdag commentaar leverde tijdens de halve finale, opperde Within Temptation. Ook Anouk en Marco Borsato worden geregeld genoemd.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren