Pussycat Dolls klagen krant aan voor laster

Door ANP, dinsdag 22 mei 2018 03:06, bron: ANP

NEW YORK - De leden van de Pussycat Dolls en oprichter van de groep Robin Antin klagen de Britse krant Daily Mail aan voor laster. Het dagblad schreef in oktober een verhaal waarin een oud-lid van de groep beweerde dat de band een cover voor een prostitutienetwerk was.

“Deze aanklacht komt voort uit kwaadwillige en bewust roekeloze verslaggeving van de Daily Mail Corporation”, aldus de aanklacht volgens The Wrap. Volgens Antin en de band had de krant kunnen weten dat de vrouw die zich voordeed als een voormalig bandlid, dat nooit was en haar beweringen slechts een poging waren aandacht te krijgen.

In het verhaal beweerde Kaya Jones, die volgens de aanklacht alleen tijdelijk als achtergrondzangeres van de band werkte, dat Antin de leden van de Pussycat Dolls verslaafd had gemaakt aan drugs en ze de zangeressen dagelijks kleineerde. Dat zou ze hebben gedaan om hen aan het werk te kunnen zetten als prostituee.

Volgens de aanklacht had Daily Mail met het kleinste beetje onderzoek kunnen achterhalen dat de bron onbetrouwbaar was en het verhaal uit de lucht gegrepen, maar koos de krant er “met roekeloze minachting voor de waarheid” voor om zonder het verhaal te checken, het toch te publiceren.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren