logo songteksten.net

Rapper Common leest poëzie voor aan Obama's

(Novum) - Rapper Common heeft tijdens een poëzieavond in het Witte Huis in Washington zijn poëzie voorgelezen. De Amerikaanse president Barack Obama en zijn vrouw Michelle waren bij de lezing aanwezig.

De rapper was uitgenodigd door de First Lady tot ontsteltenis van een aantal conservatieve politici. De Republikeinse politica Sarah Palin liet via Twitter weten de uitnodiging wanstaltig te vinden, omdat Common in haar ogen te gewelddadige teksten rapt. Zo heeft hij het in een liedje over het verbranden van de Republikeinse oud-president George W. Bush. Ook de Republikeinse politiek-adviseur Karl Rove en de conservatieve Fox-presentator Glenn Back vonden de uitnodiging van Common te ver gaan.

De Obama's hebben woensdagavond hun jaarlijkse poëzieavond gehouden. Ook de zangeressen Jill Scott en Aimee Mann en dichteres Elizabeth Alexander lazen hun werk voor. Het presidentskoppel gaf te kennen Common te hebben uitgenodigd om de jeugd aan te spreken.

De rapper is niet de enige artiest op wie Barack Obama onlangs een beroep heeft gedaan. De president klopte donderdag aan bij tieneridool Justin Bieber. Obama had een slachtoffer van de aanslagen van 11 september 2001 een ontmoeting met Bieber beloofd. Het 14-jarige meisje had aan de president ontvallen een groot fan te zijn van de Canadese zanger. Bieber heeft volgens bronnen toegezegd het meisje te willen ontmoeten.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren