Minder homopersonages in films

Door ANP, woensdag 23 mei 2018 01:49, views: 6, bron: ANP

LOS ANGELES - In 2017 brachten de grote Hollywoodstudio's negen minder films uit met homopersonages dan in het jaar ervoor. Dat staat in het jaarlijkse rapport van de Amerikaanse homorechtenorganisatie GLAAD.

Van de 109 films die de belangenvereniging meenam in de telling, hadden er 14 een personage dat homoseksueel, biseksueel of transgender is, een percentage van 13 procent. Dit jaar heeft GLAAD een verzoek neergelegd om dat percentage voor 2021 omhoog te halen naar 20 procent, en naar 50 procent in 2024.

In het rapport prijst GLAAD een aantal films waarin wel homopersonages voorkomen. Onder meer Get Out en Alien Covenant worden daarbij genoemd, net als Rough Night, waarin de personages van Zoë Kravitz en Ilana Glazer hun romance nieuw leven inblazen.

GLAAD telde voor het zesde achtereenvolgende jaar de homopersonage in producties van studio's Fox, Sony, Universal, Disney, Paramount, Warner en Lionsgate. De organisatie bedacht daarbij een systeem waarbij studio's in de categorieën 'Falend', 'Matig', 'Niet voldoende', 'Goed' en 'Uitmuntend' vallen. Tot nu toe is 'Niet voldoende' de hoogste score die daarbij is gehaald.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren