Mark Twain-prijs voor Julia Louis-Dreyfus

Door ANP, donderdag 24 mei 2018 02:26, views: 4, bron: ANP

LOS ANGELES - Julia Louis-Dreyfus ontvangt dit najaar de Mark Twain Prize For American Humor. De prijs wordt jaarlijks door het John F. Kennedy Center for the Performing Arts uitgereikt aan talenten uit de Amerikaanse comedywereld.

"Julia heeft de Amerikaanse cultuur verrijkt met haar iconische, onvergetelijke en ronduit hilarische humor", aldus de voorzitter van de organisatie in een verklaring. "Al vier decennia lang laat Julia ons in een deuk liggen met haar originele personages en haar gave voor fysieke humor. Julia is een rolmodel voor zovelen, en we kijken er naar uit haar te eren."

Julia reageerde op Twitter op de aankondiging. "Dit is waanzinnig", schreef ze daar over het nieuws rond de prijs, die ze in oktober in ontvangst mag nemen tijdens een gala. De actrice werd bij het grote publiek bekend als Elaine uit Seinfeld, en is sinds 2012 te zien in Veep. Voor haar rol als (vice-)president Selina Meyer won ze het recordaantal van zes opeenvolgende Emmy's voor beste actrice in een comedy.

De Mark Twain Prize For American Humor wordt sinds 1998 uitgereikt. Dat jaar ging de eer naar Richard Pryor. Vorig jaar won David Letterman de prijs. Onder andere Tina Fey, Ellen DeGeneres, Eddie Murphy en Bill Murray hebben het beeldje ook in de kast staan. Bill Cosby, die in 2009 werd geëerd, moest zijn prijs inleveren toen hij vorige maand werd veroordeeld voor het drogeren en misbruiken van een vrouw.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren