logo songteksten.net

Snow Patrol: ellende gaf ons extra pantser

ROTTERDAM - Snow Patrol is terug met een nieuw album, maar de band dacht meer dan eens nog dat ze hun laatste concert al hadden gegeven.

Zanger Gary Lightbody kampte namelijk met een depressie, alcoholverslaving en writer's block. Hij wilde wel verder, maar alleen met nieuw materiaal. Zo deed hij vijf jaar over het nummer Life on Earth. "Die vijf jaar zijn een marteling geweest. Ik krijg dit lied nooit af, dacht ik eerst. En later: Een hele plaat schrijven lukt me van m’n leven niet meer. En tja, daarna begon de twijfel of het wel zou lukken mijn eigen leven te voltooien’’, aldus Lightbody tegen het AD.

Zijn medebandleden hadden lang niet door dat het zo slecht met hem ging. "Gary dronk veel, dat zag ik wel. Maar daar zijn we allemaal best goed in. Over zijn problemen praatte hij niet. En ik vroeg er ook niet naar", bekent toetsenist Johnny McDaid. Toen de frontman uiteindelijk door een oorinfectie niet meer mocht drinken lukte het hem met yoga psychotherapie en medicatie uit het dal te kruipen.

Lightbody noemt hun nieuwe album Wildness 'het beste album dat we ooit gemaakt hebben’ en fantaseert over stadionconcerten met Snow Patrol. "Alle ellende heeft ons een extra pantser gegeven."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren