Henk Westbroek heeft veteranenziekte

Door ANP, donderdag 24 mei 2018 12:25, views: 5, bron: ANP

UTRECHT - Henk Westbroek is besmet geraakt met de legionellabacterie, ook de veteranenziekte genoemd. Volgens RTV Utrecht is de zanger woensdag opgenomen in het ziekenhuis in Utrecht, waar hij minimaal twee weken moet blijven.

"Longontsteking in de legionellavariant was me tot nu toe bespaard gebleven. Maar kan ik nu ook op mijn lijst bijschrijven", twitterde Westbroek woensdag. "Op dood gaan na, heb ik ondertussen alles wat je krijgen kunt wel zo ongeveer gehad. Ik twitter even niet."

Westbroek is net terug van een vakantie op Siciliƫ, waar hij een voedselvergiftiging opliep. "Een mens is nooit te oud om te leren. Bijvoorbeeld dat je van gemarineerde Siciliaanse groenten net als van vis en vlees ook een voedselvergiftiging kunt oplopen", liet de liedjesproducent half mei nog weten op Twitter.

Ook zijn vrouw Julia kwam er niet ongeschonden van af: zij liep op vakantie een ontstoken been op, waarvoor de Westbroekjes ook al in het ziekenhuis belandden. Over de overvolle wachtkamer aldaar twitterde Westbroek vorige week: "Wachten pas vier uur tussen gewonde en huilende mensen. Het voorportaal van de hel."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten