Tv-show start nieuwe carrière Ellen en Naomi

Door ANP, donderdag 24 mei 2018 13:58, views: 3, bron: ANP

HILVERSUM - Oud-hockeysters Naomi van As en Ellen Hoog zien de start van hun televisieprogramma 24 uur mandekking als "het begin van een nieuwe carrière". De dames zijn dan ook gespannen voor woensdagavond, als de eerste aflevering te zien is op SBS6.

"We hebben eigenlijk al een carrière afgesloten", zegt Naomi, die net als Ellen vorig jaar haar laatste hockeywedstrijd speelde. "Maar we zijn nog begin dertig, dus het is altijd een beetje vreemd als je dat zo zegt. Dit is inderdaad het begin van een nieuwe carrière." Dit keer ervaren de vriendinnen minder druk. "We zien wel waar het eindigt. We hebben natuurlijk wel doelen en de ambitie dat we hierin verder willen, maar we staren ons niet blind daarop."

Volgens Ellen, die begin dit jaar al verklapte aan een televisiecarrière met Naomi te denken, kan het nieuwe tv-duo nog lang mee. "Onze hersenen staan 24/7 aan, we hebben heel veel ideeën." "We vinden dit superleuk om te doen", vult Naomi aan. "Het is erg gaaf om iets te maken van niks, om het ook echt zelf te doen."

Sportiviteit testen

Toch was Ellen & Naomi: 24 uur mandekking, waarin ze de komende zes weken elke woensdagavond te zien zijn, geen idee van de vriendinnen. "We zijn benaderd door John de Mol om op gesprek te komen, hij had een leuk idee voor ons", zegt Naomi. "Zo is het gekomen, dat was het zaadje."

Voor het SBS6-programma gingen Ellen en Naomi 24 uur lang op pad met onder anderen André Hazes, Johnny de Mol, Gerard Joling en Dave Roelvink. "We gaan met alle mannen sporten, want we moeten natuurlijk wel een beetje de sportiviteit testen. De mannen moesten voor het eten zorgen en het slapen kwam steeds terug", vertelt Ellen. De vriendinnen hadden voor elke gast ook een activiteit in petto. "Zo zijn we met André een karaokebar ingegaan en hebben we zijn voeten laten lezen, omdat we weten dat hij het niet lekker vindt als mensen aan zijn voeten komen."

Pittig

De dagen met de mannen leverden ook diepgaande gesprekken op. "We zijn natuurlijk heel lollig en druk, maar er zitten ook echt gesprekken tussen die serieus zijn en waar we meer de diepte in gaan", vertelt Naomi. "Dat proberen we af te wisselen." Volgens Ellen was "eigenlijk iedereen wel heel openhartig". Zo vertelde André over de ruzie met zijn moeder en zus, sprak Jandino Asporaat met de dames over de vroegere problemen in zijn familie en vertelde ook Johnny "dingen die wij ook niet wisten, terwijl er toch best veel bekend is over hem." "Dan leer je mensen wel beter kennen, en op een andere manier ook", concludeert Naomi.

Desondanks waren de zes mannen stuk voor stuk blij toen de 24 uur met Ellen en Naomi erop zat. "Het is ook echt wel pittig, wij waren ook elke keer best wel moe", zegt Ellen. "Ja, maar dat hoort er ook bij", vindt Naomi. "Als je iets moois wil maken, moet je er tijd en energie in stoppen."

Baby

Ook Naomi, die in verwachting is van haar eerste kindje, kon alle energie in 24 uur mandekking stoppen. Haar zwangerschap was goed te combineren met de opnames. "Het ging prima, ik voel me ook goed. Maar stel je voor, als ik me echt belabberd had gevoeld, dan was dit wel een hele zware opgave geworden. Gelukkig was dat niet zo, daar ben ik heel blij mee."

Ten tijde van de eerste opnames, met André Hazes als gast, was Naomi nog niet zwanger. "Je ziet me ook gewoon alcohol drinken in die aflevering. Bij de anderen was ik wel in verwachting, dus het enige wat niet kon was alcohol, wat heel logisch is. En een aantal dingen kon ik niet eten, maar de opnamen gingen goed."

Hoewel alle opnames voor 24 uur mandekking inmiddels achter de rug zijn, zijn Ellen en Naomi niet van plan het rustig aan te gaan doen. "Onze hersens staan niet stil, we zijn altijd allerlei ideeën aan het bedenken", zegt Naomi. "Natuurlijk staan de komende maanden in het teken van de baby, maar ik blijf ook dingen doen. En ik wil een beetje van de zomer genieten, ik ga niet elke dag stilzitten."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren