Charli XCX neem het op voor Girls-collega Ora

Door ANP, zondag 27 mei 2018 08:27, views: 13, bron: ANP

LOS ANGELES - Charli XCX heeft zich uitgesproken over de controverse die is ontstaan na het uitkomen van de single Girls van Rita Ora. Charli werkte met Cardi B en Bebe Rexha mee aan het nummer. Rita zingt onder meer dat ze soms met meisjes wil zoenen als ze rode wijn op heeft. Over die tekst ontstond op social media ophef, omdat de zangeres zou suggereren dat alcohol noodzakelijk was voor een vrijpartij met hetzelfde geslacht.

"Ik denk dat de dialoog rond dit nummer erg belangrijk is'', zegt Charli XCX in Rolling Stone. "Ik probeer zoveel mogelijk betrokken te zijn bij de LGBTQ-gemeenschap. Zonder die gemeenschap zou mijn carrière nooit van de grond gekomen zijn", aldus de Britse zangeres, die veel samenwerkt met opkomende LGBTQ-artiesten als ALMA, Mykki Blanco en Kim Petras.

"Ik kon me helemaal vinden in de reacties", zegt Charli over posts op sociale media van collega's die het opnemen voor Rita Ora. "Natuurlijk was het nooit de bedoeling van het lied om iemand pijn te doen. Geen van de artiesten in dit nummer zou ooit iemand van streek willen maken of pijn willen doen."

Charli weet dat het nummer Girls veel betekenis heeft voor Ora, die naar aanleiding van de ophef uit de kast kwam als biseksueel. "Ik weet dat Rita zeer serieuze relaties had met zowel mannen als vrouwen. Ze heeft echt het volste recht om haar verhaal te vertellen omdat ze het niet doet vanuit een uitbuitend oogpunt: ze had relaties met vrouwen. Ze heeft ook relaties met mannen. Ik begrijp niet waarom haar verhaal minder valide is dan dat van wie dan ook," zegt XCX over Ora.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren