Kiefer Sutherland steunt Engelse ploeg op WK

Door ANP, zondag 27 mei 2018 15:39, views: 7, bron: ANP

BERLIJN - Acteur Kiefer Sutherland kijkt uit naar het WK voetbal en hoopt vooral op goede prestaties van Engeland. De zoon van de Canadese filmster Donald Sutherland werd in Londen geboren, groeide op in Canada maar verbleef door zijn werk later vooral in de Verenigde Staten. Bij het vorige WK was de voetbalfan in reclamespotjes te zien als fan van de Amerikaanse ploeg. Maar Team USA ontbreekt in Rusland, net als Canada trouwens. Dus heeft Sutherland nu de Engelse ploeg als land om voor te supporteren.

''Landen als Braziliƫ, Duitsland en Frankrijk behoren altijd tot de favorieten. Maar de Engelsen horen daar al lang niet meer bij. Hun laatste wereldtitel pakten ze in 1966, het jaar dat ik in Londen geboren ben. Dat is nu wel heel lang geleden'', zei de 51-jarige acteur in Welt am Sontag.

''Een WK is heerlijk. Je hoeft je vier weken lang alleen om voetbal druk te maken'', vertelde Sutherland, bekend van televisieseries Designated Survivor en 24 en films als The Lost Boys en Flatliners. Zelfs als kind dacht hij er niet aan om aan american football te doen. ''Ik wilde alleen maar voetballen.''
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren