logo songteksten.net

Duitse Lena niet nog eens naar Songfestival

(Novum) - De Duitse Lena Meyer-Landrut belooft dat ze niet nogmaals deel zal nemen aan het Eurovisie Songfestival als ze zaterdag wederom wint. De 19-jarige zangeres won vorig jaar met het nummer Satelite en doet dit jaar weer een gooi naar de overwinning met Taken by a Stranger. Ze is een van de grote favorieten.

"Wees gerust. Mocht ik nogmaals winnen, dan doe ik niet nog een keer mee", belooft Lena aan Novum Nieuws. "Ik hoef ook helemaal niet te winnen. Als je er te veel over nadenkt, word je gek. Ik wil juist van het Songfestival en mijn deelname daaraan genieten. Laat men mij maar gewoon verrassen."

Ook Frankrijk wordt vaak getipt als winnaar van het Songfestival. De Fransen hebben 's werelds jongste tenor, de 21-jarige Amaury Vassili, naar het liedjesfestijn gestuurd. Hij wil met zijn deelname 'een brug slaan naar jonge mensen'. "Ik wil uit de wereld helpen dat ik strikt een operatenor ben", vertelt Vassili. "Ik ben een opera-popzanger."

De jonge Fransman staat tijdens de uitvoering van Sognu in zijn eentje op het enorme podium in Düsseldorf. "Choreografie is niet belangrijk. Mijn stem is mijn belangrijkste wapen. Om sommige noten te halen, moet ik zo recht mogelijk staan, anders kom ik er niet aan."

In tegenstelling tot Lena wil Amaury het songfestifal wel graag winnen. "Als ik win, word ik pas echt gek. Ik heb altijd al het Songfestival willen winnen. Ik hoop dat we het Eurovisie-gebeuren volgend jaar naar Parijs kunnen brengen. Dat is pas een droom die uitkomt."

Voor de deelnemers uit IJsland is optreden in de finale al een droom die werkelijkheid wordt. Sjónni's Friends staan met het nummer Coming Home in de finale. Het liedje werd gecomponeerd door Sigurjon 'Sjónni' Brink, die in januari stierf als gevolg van een hersenbloeding. Het was zijn droom om tijdens het Eurovisie Songfestival op te treden.

"Het verdriet dragen we nog steeds bij ons, ik mis hem zo", zegt Sjónni's weduwe, die het Songfestivalnummer vertaalde naar het Engels. "Het is pas drie maanden geleden, dus erg vreemd. Tegelijkertijd voelt het ook goed dat ik dit voor hem mag doen. Voordat hij stierf, werkten we samen aan dit liedje."

Nederland schittert zaterdag tijdens de finale voor het zevende jaar op rij door afwezigheid. De 3JS slaagde er donderdagavond niet in een finaleplaats te bereiken, maar behaalde wel een record voor Nederland. Nooit eerder zette een land zo'n slechte reeks neer op het Eurovisie Songfestival.

Met statistieken en winnen zijn de IJslanders niet bezig. Zij zijn in gedachten bij hun overleden vriend. "Het geeft me energie. Ik weet dat hij bij ons is op deze dag", vertelt Sjónni's weduwe. "De dag waarop hij eigenlijk hier had moeten staan. Soms stop ik even en huil ik veel, maar vanavond gaan we genieten. Leef je leven, alsof het de laatste dag is!"

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren