logo songteksten.net

Vera Mann vervangt Marjolijn Touw in musical

PARIJS - Actrice Vera Mann vervangt haar collega Marjolijn Touw in de musical Charley. Dat heeft producent Pretparkhuis woensdag gemeld. Auteur en hoofdrolspeler Jon van Eerd en zijn cast zijn momenteel in Frankrijk ter voorbereiding op de productie, die komend seizoen in de theaters te zien is.

Touw moest afzien van de rol omdat de voorstelling Was getekend, Annie M.G. Schmidt waarin zij speelt komend seizoen wordt geprolongeerd. Andere rollen in Charley zijn er voor Laus Steenbeeke, Hugo Haenen en Job Bovelander.

De grote theaterproductie is vanaf november 2018 in de Nederlandse theaters te zien. De musical is gebaseerd op de Britse komedie Charlie’s Aunt van Brandon Thomas, waarvan Van Eerd al eerder een succesvolle toneelbewerking maakte. De klucht, die eind negentiende eeuw in Londen een record vestigde met bijna 1500 voorstellingen, gaat over een man die zich verkleedt als de tante van een vriend om - uit pure nood - diens familie om de tuin te leiden.

Twintig shows

De Britse componist en dirigent Michael Reed componeert de nieuwe muziek voor Charley. Reed werkte aan meer dan twintig shows op West End mee. Hij werkte eerder met Van Eerd samen tijdens de musical Moeder, ik wil bij de revue.

De première van de musical Charley is in december 2018 in het Oude Luxor Theater in Rotterdam.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren