logo songteksten.net

Azerbeidzjan wint 56e editie Eurovisie Songfestival

(Novum) - Azerbeidzjan heeft zaterdagavond de 56e editie van het Eurovisie Songfestival gewonnen. Het land kreeg in totaal 221 punten en bleef daarmee ruimschoots voor op de nummers twee en drie, Italië en Zweden.

Het Azerbeidzjaanse duo Ell & Nikki ontving de trofee uit handen van de Duitse Lena, die het Songfestival vorig jaar won. Dit jaar verdedigde ze haar titel, maar strandde ze op de tiende plek met 107 punten. Ell & Nikki behoorden met hun popliedje Running Scared tot de favorieten voor de overwinning.

De andere favorieten presteerden aanzienlijk minder. Frankrijk, dat 's werelds jongste tenor naar het liedjesfestijn stuurde, behaalde slechts 82 punten. De Fransen moeten genoegen nemen met een vijftiende plaats. Ook de tweeling uit Ierland en boyband Blue uit Groot-Brittannië stelden teleur.

Italië veroverde op het laatste nippertje de tweede plek. Dankzij de twaalf punten van Letland, het land dat als laatste zijn punten bekendmaakte, eindigden de Italianen boven Zweden. Italië eindigde met 189 punten, Zweden bleef op 185 punten steken.

De Nederlandse punten gingen vooral naar Denemarken, Zweden en Bosnië-Herzegovina. Denemarken, de favoriet van Nederland, veroverde een vijfde plaats, Oekraïne eindigde als vierde. Zwitserland sleepte de minste punten in de wacht, het land eindigde met negentien punten als laatste.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren