logo songteksten.net

3JS eindigde als laatste in halve finale

(Novum) - De 3JS had geen schijn van kans een finaleplaats op het Eurovisie Songfestival te bemachtigen. Het Volendamse trio is als laatste geëindigd in de tweede halve finale van donderdag, werd zaterdag na afloop van het Songfestival bekendgemaakt.

"Dit is ontzettend triest", reageerde commentator en goede vriend Jan Smit op het nieuws. "Het is even slikken. Hier had ik even niet op gerekend." De heren zelf reageerden luchtig op het nieuws. "Eén ding staat vast, wij hebben geen verstand van het Eurovisie Songfestival, dat blijkt", twitterde gitarist Jaap Kwakman.

De Volendammers zijn blij met de tweede plaats voor Italië, hun favoriet. "Italië tweede, super", jubelde Kwakman. Ook zanger Jan Dulles kan zich vinden in de uitslag van de 56e editie van het Songfestival, dat zaterdag werd gewonnen door Azerbeidzjan. "Absoluut de twee beste liedjes van de avond hebben gewonnen. Gelukkig", reageerde Dulles via Twitter.

Met de derde plek voor Zweden is Dulles minder blij. De zanger zei voor de finale dat hij bang was dat het Scandinavische land in de top drie zou eindigen. Dat Italië het zo goed zou doen, was een verrassing voor de heren. "Italië is onze favoriet, maar we bedoelen daar niet mee dat we denken dat hij gaat winnen. Integendeel", twitterde Dulles tijdens de finale. Italië deed dit jaar voor het eerst sinds dertien jaar weer mee aan het liedjesfestijn.

De 3JS volgde de ontknoping van het muziekspektakel vanuit Volendam. Hoewel ze eerder zeiden in Duitsland te blijven voor de finale, vertrokken ze zaterdagmiddag toch richting huis. "We zitten met een heel gemengd gevoel te kijken", vertelde Kwakman. "Het is een raar gevoel om al die mensen waarmee de afgelopen week zijn opgetrokken nu op dat podium te zien."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren