logo songteksten.net

Ruim 1,2 miljoen kijkers voor Songfestival

(Novum) - Het Eurovisie Songfestival is zaterdagavond door zo'n 1,2 miljoen Nederlanders bekeken. Dat is de helft minder dan het aantal kijkers dat tegelijkertijd op Ik Hou Van Holland afstemde, blijkt zondag uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. Wereldwijd stemden ruim 120 miljoen kijkers af op de ontknoping van het liedjesfestijn.

Ok Hou Hou Van Holland was met 2,4 miljoen kijkers weer het best bekeken programma van de zaterdagavond. Het Songfestival volgt na het achtuurjournaal en de comedyserie Iedereen is Gek op Jack op de vierde plaats.

Donderdag keken nog meer dan twee miljoen mensen naar de tweede halve finale van het Songfestival. Zij zagen hoe de 3JS geen finaleplaats wisten te bereiken. Voor Nederland was dat voor de zevende maal op rij. Geen enkel land presteerde ooit slechter op het liedjesfestijn. De eerste halve finale werd dinsdag door een miljoen televisiekijkers gezien.

De 56e editie van het Songfestival werd dit jaar gewonnen door Azerbeidzjan. Het liedje Running Scared van het duo Ell & Nikki kreeg in totaal 221 punten en bleef daarmee ruimschoots voor op de nummers twee en drie, Italiƫ en Zweden.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren