logo songteksten.net

Azerbeidzjaans Songfestivalduo blijft samen

(Novum) - Het Azerbeidzjaanse duo Ell & Nikki blijft samen optreden. De Songfestivalwinnaars werden ter gelegenheid van het liedjesfestijn aan elkaar gekoppeld, maar hebben na hun overwinning plannen samen een album op te nemen.

"We hebben allebei een solocarrière, maar gaan zeker ook samen een plaat maken", vertelde zangeres Nigar Jamal, beter bekend als Nikki, na de overwinning. Ook met het winnende liedje Running Scared zijn de twee nog niet klaar. "We willen Running Scared ook in het Duits, Frans en Spaans opnemen."

Jamal werd in de voorronde gekoppeld aan zanger Eldar Gasimov, beter bekend als Ell. De Azerbeidzjaanse selectiecommissie kon niet kiezen tussen de twee artiesten en besloot ze als duo naar het Eurovisie Songfestival in Duitsland te sturen. Dat bleek een gouden greep: Azerbeidzjan won zaterdagavond, voor de eerste keer. Het land doet sinds 2008 mee, maar kwam tot dit jaar niet verder dan een derde plek.

De overwinning van Azerbeidzjan heeft hoogstwaarschijnlijk gevolgen voor het deelnemersveld van volgend jaar. Het land ligt al jaren met buurland Armenië in de clinch over grondgebied. Verwacht wordt dat Armenië volgend jaar niet van de partij is als het Songfestival plaatsvindt in Bakoe.

"Het Songfestival gaat niet over dit soort zaken", reageerde Gasimov op de mogelijke afwezigheid van Armenië. "Muziek gaat over grenzen heen en cultuur is er juist om mensen samen te brengen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren