logo songteksten.net

Sheila de Vries krijgt modeprijs Fashion Museum

(Novum) - Sheila de Vries wordt zaterdag onderscheiden door het Fashion Museum. Zangeres Laura Fygi overhandigt de Nederlandse ontwerpster dan de Fashion Museum Award. Die prijs is door het modemuseum in het leven geroepen voor ontwerpers die met hun creaties een brug slaan tussen verschillende landen en culturen.

Sheila de Vries opende in 1978 met haar echtgenoot haar eerste atelier. Ze kleedde verschillende bekende Nederlanders, maar ook internationale sterren als Jane Fonda en Barbara Sinatra klopten bij haar aan voor een outfit. Ook koningin Beatrix draagt geregeld creaties van De Vries.

De Vries mag haar prijs tijdens het Amsterdam Fashion Gala in ontvangst nemen. Tijdens de gala-avond worden ook de Dutch Model Awards uitgereikt. Deze prijzen gingen eerder naar topmodellen als Doutzen Kroes en Frederique van der Wal.

De Fashion Museum Award wordt sinds 2009 uitgereikt door het Amsterdamse modemuseum, dat een initiatief is van de Stichting Nederland Positief. Addy van den Krommenacker en Sheguang Hu waren de twee eerste winnaars.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren