logo songteksten.net

Playstation langzaam weer online

(Novum) - Het Playstation Network en de pc-spellen van Sony Online Entertainment werken weer, na vier weken offline te zijn geweest. Sony heeft de twee online diensten zondag weer ingeschakeld. Doordat alle gamers uit veiligheidsoverwegingen een nieuw wachtwoord aan moeten vragen, raakten de servers tijdelijk overbelast. Dat laat Sony maandag weten op het eigen weblog.

Het Japanse bedrijf zegt veiligheidsmaatregelen te hebben genomen om nieuwe schadelijke cyberaanvallen te voorkomen. Bij een aanval van voorlopig ongeïdentificeerde hackers zijn de gegevens van grofweg honderd miljoen gamers op straat komen te liggen. Mogelijk zijn ook creditcardgegevens ontvreemd. Er zijn geen meldingen binnengekomen dat de hackers de creditcardgegevens gebruikt hebben.

Kleine gamestudio's zijn bang voor de gevolgen van de cyberaanval. Spellen die gespreid zouden moeten verschijnen in april worden binnenkort tegelijk voor het eerst aangeboden. Hierdoor zouden sommige spellen ondergesneeuwd kunnen raken. Sony heeft aangegeven de gamestudio's te helpen bij de promotie van hun spellen. Op dit moment is de online winkel van de Playstation 3, de Playstation Store, nog niet beschikbaar.

Gamers mogen ook een compensatie van Sony tegemoet zien. Wanneer het Playstation Network weer volledig werkt, krijgen zij tijdelijk een abonnement op de betaalde dienst Playstation Plus. Daarnaast zouden er twee games gratis gedownload mogen worden.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren