logo songteksten.net

Britse musicalversie Aladdin viert verjaardag

LONDEN - De Britse versie van de Disney-musical Aladdin viert vrijdag de tweede verjaardag. De voorstelling, gebaseerd op de succesvolle animatiefilm uit de jaren negentig, trekt inmiddels twee jaar volle zalen op West End.

Aladdin zal nog zeker tot het voorjaar van 2019 in Londen te zien zijn. De film en de musical vertellen het verhaal over een arme jongen die om de liefde van een prinses te winnen op zoek gaat naar een wonderlamp die al zijn wensen kan vervullen. De animatiefilm uit 1992 werd een enorme hit, vooral door de stem van Robin Williams als de Geest in de lamp.

De musicalversie is inmiddels op negen plekken in de wereld te zien. Producent Albert Verlinde van Stage Entertainment liet eerder dit jaar weten te verwachten dat Aladdin in de toekomst ook in Nederland te zien zal zijn.

Regisseur Guy Ritchie werkt ondertussen aan een live action-filmversie van Aladdin. In deze bioscoopfilm, die medio 2019 in première moet gaan, speelt de Nederlandse acteur Marwan Kenzari de rol van schurk Jafar.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren