logo songteksten.net

TROS-directeur: geen idee over richting Songfestival

(Novum) - TROS-directeur Peter Kuipers heeft nog geen flauw idee hoe de inzending voor het Eurovisie Songfestival er volgend jaar uit gaat zien. Nederland is nu al zeven jaar afwezig geweest in de finale van het zangfestijn. Dat is een record.

"We hebben nog geen enkel idee. We gaan er nu eerst rustig over nadenken. We nemen de adviezen van iedereen in ogenschouw en dan gaan we eens kijken wat we gaan doen", zegt Kuipers op Radio 1. "De eerste komende twee, drie maanden hoeft u geen nieuws te verwachten."

De 3JS eindigden donderdag met Never Alone in de halve finale als laatste met slechts dertien punten. "Ik kon het niet geloven, maar ja, het was wel zo", aldus de omroepdirecteur. De TROS, sinds drie jaar betrokken bij de Nederlandse inzending, zag vorig jaar Sieneke stranden in de halve finale. "We zullen dus weer een andere richting in moeten slaan."

"Het is niet zo dat wij ons TROS-profiel loslaten als we iets organiseren. Maar we moeten wel Europeser denken als we kijken naar het aantal punten", geeft Kuipers toe.

Nederland legt het met name op financieel gebied af tegen andere landen. "Wij hebben niet honderdduizenden euro's ter beschikking om een song te laten componeren. Wij hebben geen honderdduizenden euro's beschikbaar om regisseurs in te huren", zegt Kuipers. "Dus dat is het problematische aan het geheel."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren