logo songteksten.net

Bob Flanigan van The Four Freshmen overleden

(Novum/AP) - LAS VEGAS - Bob Flanigan, een van de oorspronkelijke leden van de Amerikaanse jazz-vocalgroep The Four Freshmen, is zondag op 84-jarige leeftijd overleden. Van de originele leden van de groep leeft nu alleen Ross Barbour (82) nog.

Flanigan en zijn neven Ross en Don Barbour richten The Four Freshmen in 1948 op in Indiana, samen met Hal Kratzsch. Flanigan zingt niet alleen, maar speelt ook trombone en bas. Ook de andere leden spelen instrumenten. In 1952 verschijnt de eerste single van de groep, It's a Blue World, die een hit wordt. In de daaropvolgende jaren heeft de groep hits met Mood Indigo, Day by Day en Graduation Day. In de jaarlijkse lezerspoll van het jazztijdschrift Down Beat eindigen The Four Freshmen in de jaren vijftig vijf keer op de eerste plaats in de categorie vocalgroep. De groep vormde een inspiratiebron voor Beach Boy Brian Wilson.

Flanigan blijft tot 1992 deel uitmaken van The Four Freshmen, die in een andere samenstelling nog altijd bestaan. Don Barbour en Hal Kratzsch overleden respectievelijk in 1961 en 1970.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren