Nederlandse coproducties op festival Locarno

Door ANP, woensdag 11 juli 2018 14:37, views: 4, bron: ANP

AMSTERDAM - Twee Nederlandse coproducties zijn geselecteerd voor de internationale competitie van het Locarno Film Festival. De films A Land Imagined en Late to Die Young strijden beide om een Gouden Luipaard, meldt Eye International.

A Land Imagined is een film van regisseur Yeo Siew Hua uit Singapore. De Nederlandse coproducent is Volya Films. Late to Die Young is een film van regisseur Dominga Sotomayor uit Chili. De Nederlandse coproducent is Circle Films.

Hoofdprijs op het festival is de Gouden Luipaard. Het filmfestival van Locarno maakt zich op voor de 71e editie. Tussen 1 en 11 augustus verwacht de Zwitserse stad aan het Lago Maggiore zeker 8000 filmliefhebbers. Dertien films gaan er in wereldpremière.

Andere films met een Nederlands aandeel die dit jaar zijn geselecteerd voor Locarno zijn Yesterday van de Hongaar Balint Kenyeres in de competitie Cineasti del Presente voor opkomende filmmakers en Heart of Hunger van Bernardo Zanotta in de competitie Pardo di Domani voor korte films. Bernardo Zanotta is een Braziliaanse kunstenaar en filmmaker die in Amsterdam woont en werkt. In het festivalprogramma Signs of Life is de film Gulyabani van Gürcan Keltek opgenomen, ook dit is een Nederlandse coproductie.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren