logo songteksten.net

'Legendarisch en onvergetelijke' Zwarte Cross

LICHTENVOORDE - De Zwarte Cross beleefde dit jaar volgens de organisatie één van de mooiste edities. Het jaarlijkse evenement dat met 220.000 bezoekers opnieuw was uitverkocht, is zonder noemenswaardige incidenten verlopen. Ook de warmte leidde niet tot grote problemen.

Volgens de organisatie hadden bezoekers zich goed voorbereid op de hitte omdat de temperaturen in Nederland al een tijdje hoog zijn. "Mensen hadden zich er op ingesteld en zijn er ook wel een beetje aan gewend", aldus de organisatie.

Festivaldirectrice Tante Rikie keek met een zeer tevreden gevoel terug op de 22e editie. "Het was onvergetelijk, legendarisch en gewoon prachtig."

Herdenking

De Levendenherdenking op vrijdag was een van de hoogtepunten. Er werd één minuut stilte gehouden als eresaluut voor het leven. De festivalorganisatie wilde zo samen met Amnesty International op een ludieke wijze aandacht vragen voor vrijheid en mensenrechten.

Daarnaast was er op 33 podia en de crossbaan een mix te zien van motorcross, stunts, muziek en theater. Het programma duurt nog tot zondagavond laat. Daarna gaat het feest op de camping nog door tot in de kleine uurtjes.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren