Auteurs en artiesten naar literatuurfestival

Door ANP, maandag 16 juli 2018 14:31, views: 24, bron: ANP

UTRECHT - Het nieuwe International Literature Festival Utrecht (ILFU) heeft een hele reeks bekende auteurs gestrikt voor de eerste editie in september. Zo komen de Britse schrijver Julian Barnes, de Italiaanse schrijver en documentairemaker Paolo Cognetti en de Britse historicus Sir Antony Beevor naar ons land. In totaal zijn er meer dan honderd schrijvers en artiesten op ILFU te vinden, maakte de organisatie bekend.

Nederlandse auteurs en artiesten die komen zijn onder anderen Anna Enquist, Ingmar Heytze, Hans Boland, Marente de Moor, Nora Fischer, Akwasi, Ellen ten Damme en Daniel Samkalden. Ook komen de Belgische schrijver Ton Lanoye en Amerikaanse auteurs als Lisa Halliday, Otessa Moshfegh en Brad Watson.

ILFU komt voort uit de benoeming van Utrecht tot Unesco City of Literature, afgelopen november. Daarmee behoort de stad tot een wereldwijd, select netwerk van 28 steden met een levendig literair klimaat. Samen proberen ze nieuwe vormen te vinden om literatuur voor zo veel mogelijk mensen bereikbaar te maken. Het is de bedoeling dat het festival, dat plaatsvindt van 15 tot en met 29 september, jaarlijks terugkeert.

Onderdeel van het ILFU wordt de 36e editie van de Nacht van de Poëzie in TivoliVredenburg. Hier staan onder anderen Paul Bogaert, Thomas Möhlmann, Judith Herzberg, Arthur Japin, Ted van Lieshout en Tsead Bruinja.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren