Dionne zonder radiomaatje aan start Nijmegen

Door ANP, dinsdag 17 juli 2018 12:58, views: 22, bron: ANP

NIJMEGEN - Dionne Stax loopt dit jaar toch alleen de Nijmeegse Vierdaagse. Radiopresentator Lex Gaarthuis zou haar gezelschap houden, maar die moet op doktersadvies verstek laten gaan.

“Door een misstap in Valencia en vooral de flessen wijn die daaraan vooraf gingen liep ik een scheurtje op in de kuitspier”, vertelt Gaarthuis, die vorig jaar al gevraagd werd door Stax, in zijn ochtendshow op Radio 10. “Op doktersadvies heb ik moeten besluiten om deze Vierdaagse niet mee te lopen. Ik vind het bijzonder beroerd dat ik er niet bij ben, maar de dokter vond tweehonderd kilometer lopen geen goed plan.”

Dionne stond dinsdagochtend dus alleen aan de start. “Ik dacht: waar blijft Lex nou? Ik had de broodjes en drinken bij me”, grapt ze. De NOS-presentatrice weet wat ze kan verwachten. Ze loopt dit jaar voor de tiende keer mee. “Volgend jaar krijg je een gouden kruisje met een kroontje, hoorde ik. Dat lijkt het meeste op de Willemsorde, dus daarna kan ik wel stoppen.”

Aan de 102e editie van de tocht doen behalve Stax ook onder anderen RTL Nieuws-verslaggevers Frits Wester en Floor Bremer, Radio 2-dj Frank van ‘t Hof, 3FM-dj Sander Hoogendoorn en Johan Vlemmix mee.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren