logo songteksten.net

Oprah niet langer 's werelds invloedrijkste ster

(Novum) - Oprah kan zich niet langer de meest invloedrijke ster noemen. De talkshowkoningin moet de toppositie in de jaarlijkse lijst van zakenblad Forbes afstaan aan Lady Gaga. Oprah, die vorig jaar nog bovenaan stond, moet genoegen nemen met een tweede positie.

Forbes houdt in de jaarlijkse lijst rekening met onder meer inkomen en media-aandacht. Lady Gaga verslaat Oprah vooral op het gebied van sociale media. Op dat punt verdient de excentrieke zangeres de meeste punten, terwijl Oprah twaalf sterren boven zich moet dulden.

De talkshowkoningin, die dinsdag afscheid nam van haar show, heeft op Twitter 'slechts' 5,8 miljoen volgers. Het wel en wee van Lady Gaga wordt door bijna twee keer zoveel mensen gevolgd. De zangeres bereikte onlangs de mijlpaal van tien miljoen 'followers'.

Ook Justin Bieber verdient punten met zijn vele getwitter. De 17-jarige, wiens inkomen op 53 miljoen dollar wordt geschat, staat op de derde plek van de lijst van invloedrijkste sterren. U2 en Elton John maken de top vijf dit jaar compleet.

De actrices Mariska Hargitay en Teri Hatcher bungelen onderaan de lijst. De dames weten de media niet vaak te halen en zijn nauwelijks te vinden op social media. Hargitay staat op de honderdste plek, Hatcher is 99e. Acteurs Mark Harmon en Hugh Laurie doen het niet veel beter, zij zijn de nummers 98 en 97.

Voor de jaarlijkse lijst doet Forbes een beroep op informatie die via agenten, managers en producenten is verkregen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren