logo songteksten.net

Vivian Reijs in shock na bezoek Cambodja

(Novum) - Het bezoek dat Vivian Reijs onlangs bracht aan Cambodja heeft diepe indruk op haar gemaakt. De verhalen die de presentatrice en schrijfster hoorde tijdens haar reis voor de stichting Stop Kindermisbruik roerde haar tot in het diepste van haar ziel.

"Het is ongelooflijk wat deze meisjes hebben moeten meemaken", vertelt Reijs, die ambassadrice is voor de stichting. "Toen ik haar verhaal probeerde samen te vatten brak ik. Het leed is te groot." Ze werden mishandeld met onder meer elektroshocks en kregen drugs toegediend.

Volgens Reijs was het niet makkelijk om de hartverscheurende verhalen van de meisjes aan te horen. "De trauma's die ze in de bordelen oplopen, raken ze nooit meer helemaal kwijt", zegt ze. Reijs zag in Cambodja ook met eigen ogen hoe meisjes in bordelen zichzelf aanboden in ruil voor geld.

Reijs heeft hoop voor de meisjes die uit de bordelen hebben kunnen komen. "Stuk voor stuk zijn ze hard aan hun toekomst bezig door onderwijs en trainingen te volgen."

Reijs bezocht verschillende opvanghuizen en bordelen. Ze zegt binnenkort te willen terugkeren om zich meer op het 'undercoverwerk' te storten. Stop Kindermisbruik werd in 2008 mede opgericht door Yolanthe Sneijder Cabau en komt op voor misbruikte kinderen in Aziatische landen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren