logo songteksten.net

Sam Feldt: annuleren festivals is superzielig

AMSTERDAM - Dj Sam Feldt zag zijn optredens die gepland stonden voor de maanden juli en augustus door een scooterongeluk allemaal aan hem voorbij gaan. Dat collega’s wel op de festivals staan waar hij ook zou draaien, vindt hij “superfrustrerend”.

“Dit jaar zou ik voor het eerst op Tomorrowland en Sziget staan”, vertelt Sam Feldt vanuit het huis van zijn moeder waar hij momenteel revalideert. “Natuurlijk had ik me daar onwijs op verheugd, het zijn zulke grote festivals. Dat dat niet door kan gaan vind ik superzielig voor mijzelf. Ik heb er echt wel even flink de balen van gehad. Het komt op zo’n ongelukkig moment.”

Half juli werd Sam Feldt geopereerd aan een breuk in het bovenste deel van zijn onderbeen en sindsdien moet hij rust houden en revalideren. Frustrerend, omdat als zijn collega’s wel op de festivals staan. “Op Instagram zie ik allemaal foto’s en video’s voorbij komen en dan zit ik hier binnen. Het is heel stom om van de zijlijn toe te moeten kijken." Toch heeft de 25-jarige dj niet helemaal stilgezeten. Hij heeft zich teruggetrokken in de studio om aan nieuwe muziek te werken. “De afgelopen tijd heb ik twee platen afgemaakt. Die komen in oktober waarschijnlijk uit. Muzikaal gezien ben ik dus toch wel productief deze zomer.”

Been

Sam kijkt uit naar 20 augustus, de dag waarop hij weer zijn been mag belasten en kan gaan lopen. Niet lang daarna heeft hij alweer een aantal optredens gepland staan. Die shows zullen wel iets anders zijn dan normaal. "Ik kan dan natuurlijk nog geen 1,5 uur in de dj-booth staan, dus daar hebben we een krukje neergezet”, lacht hij. “En ik mag niet dansen en springen. Maar gelukkig heb ik genoeg mensen mee op het podium die dat wel kunnen.”

Plannen voor volgend jaar zomer heeft hij al genoeg. De optredens die de dj nu heeft gemist, haalt hij dan zoveel mogelijk in. “Veel organisatoren hebben al aangeboden dat ik volgend jaar terug mag komen. Dat ga ik zeker doen. En misschien krijg ik nu juist wel meer aanvragen nu ik deze zomer geen shows heb kunnen doen.”

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren