logo songteksten.net

Mick Jagger bevestigt komst nieuwe supergroep

(Novum) - Mick Jagger heeft het bestaan van een nieuwe supergroep bevestigd. De Rolling Stones-frontman is met Eurythmics-zanger Dave Stewart, Bob Marleys jongste zoon Damian, zangeres Joss Stone en de Indische producer A.R. Rahman de studio ingedoken. Geruchten over een dergelijke supergroep deden al een aantal dagen de ronde.

"We zijn met z'n vieren bij elkaar gekomen om te kijken wat er zou gebeuren", vertelt Jagger over Stewart, Marley en Stone aan het Britse muziektijdschrift NME. Rahman kwam pas op een later moment in beeld. "Dave Stewart en ik zeiden tegen elkaar: laten we A.R. Rahman bellen, hij is in de buurt en zal een ander geluid toevoegen."

De supergroep, die onder de naam Super Heavy opereert, heeft in het diepste geheim aan een debuutalbum gewerkt. "We hebben een aantal reggaenummers, een paar rockliedjes, verschillende ballads en soulmuziek", omschrijft Jagger het geluid van zijn nieuwe band.

Jagger genoot van de bijval die hij kreeg van de andere artiesten. Ook het schrijfproces werd in de groep gegooid. "Iedereen kwam met ideeën, we zweepten elkaar op. We zijn vier zangers en hebben nog nooit op deze manier gewerkt. Het was geweldig, want niet alle last ligt op jouw schouders. We hebben veel verschillende muziekstijlen, misschien hebben we er zelfs een aantal uitgevonden."

Fans van de Rolling Stones hoeven zich geen zorgen te maken, volgens Jagger zal Super Heavy ook bij hen in de smaak vallen. "Als je een Stonesfan bent is er zeker materiaal waar je je in kunt vinden. Maar met andere nummers zul je minder hebben, maar misschien dat die na een tijdje interessant worden."

Plannen voor een tournee heeft Jagger nog niet met zijn nieuwe bandmaatjes, maar de 67-jarige rocker sluit niets uit. "Als mensen de muziek wat vinden, kunnen we best gaan toeren. Het zou geweldig zijn om samen te komen en een aantal van de nummers te spelen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren