logo songteksten.net

Bono kan zich vinden in kritiek musical Spider-Man

(Novum) - U2-frontman Bono kan zich vinden in de vele kritiek die is geuit op de musical Spider-Man: Turn Off the Dark. Bono en bandmaatje The Edge verzorgden de muziek voor de duurste Broadwayproductie ooit, maar de musical kampte met een hoop tegenslagen.

"Het is misschien moeilijk geweest voor anderen die betrokken zijn bij de musical, maar ik ben het niet oneens met de New York Times", reageerde Bono in een interview met ABC News. De New York Times maakte Spider-Man: Turn Off the Dark met de grond gelijk en noemde het 'een van de slechtste musicals ooit'. "Die mening wordt backstage gedeeld", onthulde Bono.

De zanger is er echter van overtuigd dat de nieuwe versie van de musical stukken beter is dan de oude. "De vorige versie was magisch, mysterieus. Het was in verschillende opzichten schitterend, maar het kwam niet samen." De musical werd enkele weken geleden stilgelegd zodat eraan gesleuteld kon worden. Vorige week werd weer begonnen met try-outs.

"Het verhaal is veel duidelijker", vergelijkt Bono de oude met de nieuwe versie. "Je leert de personages nu echt kennen. De muziek is logischer en een aantal overduidelijke foutjes zijn rechtgezet."

Spider-Man: Turn Off the Dark heeft vele tegenslagen gehad. Zo lag de musical lange tijd stil wegens financiële problemen, vonden meerdere ongevallen plaats tijdens try-outs en stapte regisseur Julie Taymor op. De première werd zes keer uitgesteld en moet nu deze zomer plaatsvinden.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren