logo songteksten.net

Van de Laar krijgt oeuvreprijs Dutch Model Awards

(Novum) - Irene van de Laar heeft zaterdagavond de Lifetime Achievement Award in ontvangst genomen tijdens de uitreiking van de Dutch Model Awards. Het voormalig model werd door de jury gelauwerd vanwege haar veelzijdigheid. Van de Laar begon haar carrière als model, maar werkte ook als presentatrice en actrice.

Dankzij de oeuvreprijs kan Van de Laar, jarenlang de muze van Frans Molenaar, zich nu ook scharen in het rijtje Doutzen Kroes, Frederique van der Wal en Daphne Deckers. Ook deze dames wonnen de Lifetime Achievement Award tijdens de prijzenregen voor de Nederlandse modewereld.

Félice Roedema mag zich het hele jaar Dutch Model of the Year noemen. De net 16-jarige havoleerlinge is nu al de muze van de Amsterdamse ontwerper Tony Cohen. Vorig jaar mocht zij voor hem op de New York Fashion Week lopen. In Nederland liep Roedema voor couturiers als Addy van den Krommenacker, Monique Collignon en Paul Schulten.

Ex-miss Overijssel Kim Kötter ging naar huis met de Style Award. Ook de modellen Monique Kruyssen, Nadia Palesa Poeschmann, Josh Veldhuizen en Annette Wolf werden onderscheiden tijdens de feestelijke avond in het Fashion Museum.

Sheila de Vries, die onder anderen koningin Beatrix kleedt, kreeg de Fashion Museum Award 2011. Met de prijs wordt de ontwerpster in het zonnetje gezet omdat ze een brug weet te slaan tussen landen en culturen. De Dutch Model Awards worden uitgereikt door het Amsterdamse modemuseum, een initiatief van de Stichting Nederland Positief.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren