Verboom nog steeds herkend van Deuce Bigalow

Door ANP, zaterdag 18 augustus 2018 10:09, views: 15, bron: ANP

AMSTERDAM - Actrice en onderneemster Hanna Verboom wordt na vijftien jaar nog steeds herkend door haar rol in de Amerikaanse komedie Deuce Bigalow II. Dat vertelt ze zaterdag in de Volkskrant. “De film heeft een cultstatus gekregen”, vertelt Verboom. “Een tijdje geleden was ik op het vliegveld van Los Angeles en toen kwam er een heel vrolijke douanebeambte op mij af rennen: Eva! From Deuce Bigalow!”

Deuce Bigalow II vertelt over een mannelijke sekswerker die in Amsterdam allerlei avonturen beleeft. In de verguisde komedie, met in de hoofdrol de Amerikaanse acteur Rob Schneider, speelden veel Nederlandse acteurs mee, van Chantal Janzen tot Jeroen Krabbé. Verboom was 21 toen zij werd gevraagd voor de film en naar eigen zeggen “zo groen als gras”. Ze studeerde filosofie en was opeens bekend door haar rol in de komedie Snowfever. “Iedereen om mij heen vond het fantastisch en ik volgde hun advies.”

Naderhand heeft juist het meespelen in de extreem platte, seksistische film haar aangespoord om meer tijd in arthousefilms te stoppen, onder meer met haar platform Cinetree. “Wat dat betreft was het toch nog ergens goed voor.” Ook andere acteurs blikken in de Volkskrant terug op hun ervaringen met de film. Alleen Jeroen Krabbé heeft geen behoefte om nadere toelichting op zijn bijdrage te leveren. In een eerder interview bekende hij vooral ja gezegd te hebben omdat zijn zoon het eerste deel goed vond.

Tot de dieptepunten van Deuce Bigalow II behoren onder meer een grap met een vrouw uit Tsjernobyl die een penis op haar gezicht heeft in plaats van een neus en een scene met een ontploffende penispomp. Acteur Rob Schneider erkent in het artikel dat zowel de cast als de crew doorlopend high waren tijdens het maken van de film in Amsterdam.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren