Laatste Lowlandsdag met Kendrick Lamar

Door ANP, zondag 19 augustus 2018 07:20, views: 20, bron: ANP

BIDDINGHUIZEN - Lowlands maakt zich zondag op voor de laatste festivaldag. Nog even en het Lowlandsdorp behoort tot het verleden, maar niet voordat er nog een keer flink gefeest gaat worden. En dat kan onder meer met Patti Smith, Kendrick Lamar, Spinvis, Dropkick Murphys, Dua Lipa en Max Cooper.

Patti Smith wordt The Grandmother of Punk genoemd. Geboren in Chicago vertrok ze naar New York en kwam ze onder invloed van de punk. Haar werk is een mengeling van rock en poëzie. Begin deze maand gaf ze nog twee shows in de Amsterdamse concertzaal Paradiso, waarvan kenners zeiden dat de shows sterker en beter waren dan ooit.

Op het hoofdpodium, de Alpha, speelt de Amerikaanse band Dropkick Murphys, die Ierse folk mengt met punk. Hun shows staan te boek als een groot feest waar menig pilsje achterover wordt geslagen.

Belofte

Dua Lipa staat op datzelfde podium. Deze Engels-Albanese singer-songwriter en model was dit jaar een belofte bij de Brit Awards, de belangrijkste muziekprijs van Engeland. Lipa was in vijf categorieën genomineerd, waarvan ze er uiteindelijk twee won. Lipa grossiert in catchy popsongs zonder al te zoet te worden.

Uit eigen land mag Spinvis aantreden op Lowlands. Erik de Jong, zoals Spinvis in het dagelijks leven heet, begon in een punkband voordat hij op zijn zolderkamer lo-fi liedjes in elkaar knutselde en een breekbaar oeuvre bij elkaar musiceerde. Spinvis is uitgegroeid tot een belangrijke Nederlands singer-songwriter en is niet meer weg te denken van de Nederlandse podia.

Kendrick Lamar

Het programma op het hoofdpodium wordt afgesloten door Kendrick Lamar, de Amerikaanse rapper uit Californië. De man heeft een staat van dienst waar je u tegen zegt en heeft samengewerkt met artiesten als Snoop Dogg, Dr. Dre, Eminem, Drake, Rihanna en Taylor Swift. In 2018 krijgt hij als eerste popartiest ooit de prestigieuze Pulitzerprijs voor zijn diepgaande en poëtische teksten op het album DAMN uit 2017.

De allerlaatste show van Lowlands is van dj/procucer Max Cooper. De Londenaar mixt techno, house en minimal en sluit om 5.00 uur Lowlands 2018 af.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten