logo songteksten.net

Justin Bieber en Eminem winnen Billboard Awards

(Novum/AP) - Justin Bieber en Eminem waren zondagavond de grote winnaars bij de uitreiking van de Billboard Music Awards in Las Vegas. De tienerster en de rapper mochten ieder zes Awards mee naar huis nemen. Rihanna, Lady Gaga, Usher, Taylor Swift, Mumford & Sons en Taio Cruz vielen ook in de prijzen.

Eminem won onder meer de prijzen voor beste artiest en beste mannelijke artiest. Bieber werd uitgeroepen tot beste nieuwkomer en 'meest sociale artiest', omdat hij zo actief is op social media. Beyoncé werd geëerd met de Millennium Award, een prijs voor haar hele carrière. Via een videoscherm werd de 29-jarige superster toegesproken door grootheden als Stevie Wonder, Bono en First Lady Michelle Obama.

"Dit moment wil ik heel goed in mij opnemen, het is een van de mooiste momenten uit mijn leven", zei Beyoncé vlak na de uitreiking. De Award werd overhandigd door de moeder van de zangeres.

De Billboard Music Awards werden voor de eerste keer in vijf jaar uitgereikt. Sinds 1989 werden de prijzen uitgereikt, maar in 2006 kwam er een einde aan de prijzenshow. Het contract met zender Fox liep af en geen enkele partij toonde interesse. Zender ABC besloot het dit jaar te gaan proberen en pakte groots uit voor de vernieuwde editie. Op het podium stonden artiesten als Cee Lo Green, Rihanna, Mary J. Blige, Neil Diamond en Britney Spears.

Spears en Rihanna zorgden voor een opmerkelijk moment tijdens de show. De twee kusten elkaar tijdens hun duet S&M. Voor Britney was het niet de eerste zoen met een vrouw op een groot podium. In 2007 deelde ze al een intiem momentje met Madonna.

Het was niet de enige veelbesproken zoen. Tienerster Bieber heeft ongetwijfeld harten gebroken, door zijn vriendin Selena Gomez op het podium te kussen. De twee werden al eerder zoenend gefotografeerd, en op de rode loper bij de Oscars zelfs gefilmd. Maar een openlijke kus op een groot podium was een primeur.

De Billboard Music Awards worden uitgereikt aan de populairste artiesten. Wie dat zijn wordt bepaald aan de hand van de posities in de Billboard hitlijst en activiteit op social media.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren