logo songteksten.net

Bob Dylan was verslaafd aan heroïne

(Novum) - In een tot nu toe onbekend interview geeft Bob Dylan toe verslaafd te zijn geweest aan heroïne. De superster deed de bekentenis tijdens een interview, opgenomen in 1966. "Ik was heel erg verslaafd op een gegeven moment. Echt heel erg, maar ik heb het wel verslagen. Ik verbruikte 25 dollar aan heroïne per dag."

Geruchten dat de ster heroïne gebruikte deden al langer de ronde, maar werden altijd ontkend door Dylan. De superster, die dinsdag 70 jaar wordt, deed nog meer opvallende uitspraken in het interview. Dylan was destijds niet heel enthousiast over zijn eigen werk, schrijft de BBC. "Ik neem het allemaal niet zo serieus. Het gaat me niet helpen om in de hemel te komen. Helemaal niet", zei hij. "Muziek maken maakt me niet gelukkig. Je kan niet gelukkig worden door alleen maar muziek te maken."

Dylan deed de uitspaken aan muziekrecensent Robert Shelton, die de zanger ontdekte en daarna een goede vriend van hem bleef. Shelton schreef in 1961 een positief stukje over de zanger en een dag later tekende de nu nog steeds optredende Dylan zijn eerste platencontract.

Het interview werd herontdekt door Shelton tijdens onderzoek voor een herziene uitgave van zijn biografie over Bob Dylan. De eerste druk daarvan werd uitgegeven in 1986, de vernieuwde versie komt deze week uit. Bovendien is er een film in de maak aan de hand van de opnamen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren