logo songteksten.net

Kleine Zeemeermin opnieuw verfilmd

(Novum) - Sprookjes zijn hot in Hollywood. Na Roodkapje, Sneeuwwitje en Hans en Grietje krijgt nu De Kleine Zeemeermin een speelfilm, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Het beroemde sprookje van Hans Christian Andersen vormt niet de basis van de speelfilm. Het scenario wordt gebaseerd op het boek Mermaid: A Twist on the Classic Tale van Carolyn Turgeon. Het verhaal gaat over een prinses, die haar verscheurde rijk moet redden door te trouwen met een prins van een rivaliserend koninkrijk. De prinses weet echter niet dat de beeldschone zeemeermin Ariel verliefd is geworden op dezelfde prins en alles voor hem heeft opgegeven.

Shana Feste neemt de regie van de film op zich. De regisseuse maakte vorig jaar de film Country Strong waarin Gwyneth Paltrow een gevallen countryzangeres speelde. De verfilming van De Kleine Zeemeermin past in de Hollywoodtrend om sprookjes te verfilmen met echte acteurs. Zo draaide de horrorfilm Red Riding Hood met Amanda Seyfried als Roodkapje vorige maand in de Nederlandse bioscopen en zijn van het beroemde sprookje Sneeuwwitje twee duistere filmversies in de maak.

De verfilming van Mermaid: A Twist on the Classic Tale wordt geproduceerd door Spider-Man-acteur Tobey Maguire en Jenno Topping. De twee produceerden ook Country Strong. Wanneer de film over de kleine zeemeermin in productie gaat, is onbekend.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren