logo songteksten.net

Musical Kikker met nieuw materiaal Velthuijs

AMSTERDAM - De nieuwe musical over Kikker en zijn vrienden is gebaseerd op nieuw materiaal van geestelijk vader Max Velthuijs. De Haagse schrijver overleed in 2005. Maar de oude uitgever van de Kikker-boeken heeft het nog niet eerder publiceerde verhaal gevonden in het archief van Velthuijs. De musical heet Kikker en de Vallende Ster.

Dat maakten Theater Terra en producent Michiel Morssinkhof maandag bekend. In de voorstelling, die de wereld van Kikker tot leven brengt door middel van poppenspel, vragen Kikker en zijn vriendjes zich af of wensen echt uitkomen als ze doet wanneer je een vallende ster ziet.

De vijfde Kikker-musical is vanaf eind september tot en met maart 2019 in de Nederlandse theaters te zien. Uitgeverij Leopold brengt het nieuwe verhaal van Velthuijs ook uit als voorleesboek.

De verhalen van Velthuijs over Kikker werden in twintig landen vertaald. Verschillende boeken werden bekroond met literaire prijzen; zo kreeg Velthuijs onder meer in 2004 de prestigieuze Hans Christian Andersonprijs.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren