Nielson moest afzien voor nieuwe videoclip

Door ANP, vrijdag 14 september 2018 07:07, views: 7, bron: ANP

AMSTERDAM - Apetrots is hij op zijn nieuwe single IJskoud en de bijbehorende videoclip. Maar voor de mooie beelden uit IJsland moesten Nielson en actrice Lauren behoorlijk afzien. "Het was zó koud", zegt de zanger, die IJskoud vrijdag uitbrengt, tegen BuzzE.

"Ik wilde graag naar IJsland. Het is grimmig en kil, maar tegelijkertijd prachtig. Dat staat perfect symbool voor waar het nummer over gaat." IJskoud gaat over een moeilijke periode in het leven van Niels Littooij, beter bekend als Nielson. Zijn jeugdliefde Hanna, met wie Niels inmiddels al ruim twee jaar gelukkig is getrouwd, verbrak "jaren geleden" de relatie. "Ik ben toen heel diep gegaan. Ik heb machteloos in mijn eentje over straat lopen zwerven en kon alleen maar hopen dat het goed kwam."

Die gevoelens op papier zetten viel dan ook niet mee. "Het was moeilijk om over te schrijven, daarom heeft het ook zo lang geduurd voor ik er überhaupt aan ben begonnen. Want hoe vat je zo'n verhaal samen?" Op zijn nieuwe album Diamant, dat op 12 oktober verschijnt, is Nielson eerlijker dan ooit. "De eerste vijf jaar heb ik vooral mijn vrolijke kant laten zien, nu is het tijd om ook een andere kant te laten zien." Schrijven bleek een manier om moeilijke perioden uit zijn leven te verwerken. "Als ik IJskoud straks speel, zal ik het wel voelen, maar de ervaring is niet meer vers. Je haalt elke keer een wondje open, maar is dat niet juist het mooie aan muziek?"

Bikkel

In IJsland moesten Niels, en vooral model Lauren, veel ontberingen doorstaan. "We hadden twee draaidagen gepland, maar op de eerste dag regende het zo hard dat je geen hand voor ogen zag. Dus alles moest in één dag worden opgenomen. We zijn op dag twee voor dag en dauw opgestaan, om 03.00 uur. Toen was het 8 graden, maar als de wind opstak was het een gevoelstemperatuurtje van 0 graden. Ik had het al koud, maar Lauren had het pas echt zwaar. Zij droeg enkel een zomerjurkje, ik kan me niet voorstellen hoe koud zij het heeft gehad. Ze stond eigenlijk gewoon naakt."

Lauren, die voor zover Niels weet niets heeft overgehouden aan het geblauwbek, wandelde in een luchtig jurkje over de IJslandse fjorden voor het plaatje. "Je wil toch een mooi resultaat." Volgens de singer-songwriter was zijn tegenspeelster "een pro, echt een bikkel". "Ze ging echt helemaal stuk."

Niet alleen de IJslandse kou vormde een uitdaging. "Ik wist dat het land grimmig was, maar het weer was echt bizar. Het bleef maar veranderen, elke vijf minuten weer. Van een strakblauwe lucht naar onweer of stromende regen met een regenboog." En dan was er ook nog een ongeluk met een drone. "Die viel van tien meter hoogte keihard op een rots, dus ook op dat vlak moesten we improviseren. God zij dank heeft alles goed uitgepakt, maar ook de totstandkoming van de clip staat perfect symbool voor het liedje."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren