Fans worden niet gelukkig van PG13 voor Venom

Door ANP, vrijdag 14 september 2018 10:28, views: 4, bron: ANP

LOS ANGELES - Veel fans van de Marvelfilms hebben vrijdag niet verheugd gereageerd op het nieuws dat de nieuwe film over het personage Venom een PG13-rating heeft gekregen. Dit betekent dat de film toegankelijk is voor alle publiek; alleen kijkers onder de 13 jaar krijgen het advies om met een ouder te kijken.

In de praktijk betekent dit dat een film geen bloed en naaktscènes kent. De fans hadden gehoopt op een R-rating; dit betekent dat publiek onder de 17 jaar de film niet mag zien. Recent kregen onder meer de X-Man-spinoff Logan en de twee Deadpool-films van Marvel deze keuring. Op sociale media uiten veel fans hun onvrede en teleurstelling over deze keuring.

Venom is een held van wie de krachten afhankelijk zijn van de personen met wie hij recent verbonden is geweest. De hoofdrol in de film, die in oktober in de bioscopen draait, wordt gespeeld door Tom Hardy. Studio Sony zou hebben besloten tot de kindvriendelijker versie omdat Venom in een toekomstige film samen gaat werken met Spider-Man. De films rond dit personage zijn heel populair onder tieners.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren