logo songteksten.net

Ondergoed Sapph lijkt te veel op Marlies Dekkers

(Novum) - Marlies Dekkers heeft de rechtszaak die zij tegen concurrent Sapph aanspande gewonnen. Vier bh's en een slip van Sapph zouden te veel lijken op de ontwerpen van Dekkers. De rechtbank in Utrecht bepaalde woensdag dat Sapph Dekkers een schadevergoeding moet betalen. De hoogte daarvan moet nog nader worden bepaald.

Sapph moet met onmiddellijke ingang stoppen met de productie van lingerie die de auteursrechten van de lingerieontwerpster schendt. Doet het bedrijf dat niet, dan moet het bedrijf een dwangsom betalen die kan oplopen tot vijf miljoen euro.

Dekkers stapte drie jaar geleden naar de rechter omdat Sapph net als Dekkers bh's ontwierp met bandjes boven de cup. De rechtbank nam daarop het materiaal van Sapph en de ontwerpen van Dekkers onder de loep. In totaal werden tien bh's en drie slipjes met elkaar vergeleken.

Hoe hoog de schadevergoeding is die Sapph moet betalen, wordt bepaald in een nadere procedure. Het bedrijf moet eerst inzicht geven in de winst die is behaald met de vijf producten die te veel op Dekkers' ontwerpen lijken. Sapph moet die winst afdragen of de schade vergoeden die Dekkers door de auteursrechtinbreuk heeft geleden.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren