Belgische topregisseur komt naar Nederland

Door ANP, dinsdag 18 september 2018 17:30, bron: ANP

AMSTERDAM - De Belgische topregisseur Felix van Groeningen komt naar Nederland. Hij woont op 14 oktober in Amsterdam de Nederlandse première bij van zijn nieuwe film Beautiful Boy, maakte distributeur The Searchers dinsdag bekend.

De première vindt plaats in filmtheater Het Ketelhuis in Amsterdam. Tegelijkertijd is er een publiekspremière drie andere bioscopen in Amsterdam: Cinecenter, Studio/K en FC Hyena. Regisseur Felix van Groeningen is bij alle vertoningen aanwezig.

Beautiful Boy gaat over journalist David Sheff en zijn getalenteerde tienerzoon Nic. Ze zijn twee handen op één buik. Wanneer David ontdekt dat Nic worstelt met een drugsverslaving, stort zijn wereld plots in. David besluit om alles in het werk te stellen om zijn zoon te begrijpen en te redden. Hoofdrollen in de film zijn voor Steve Carell en Timothée Chalamet (Call me by our name).

Brad Pitt

Voor Beautiful Boy werkte van Groeningen voor het eerst samen met Plan B Entertainment, het productiehuis van Brad Pitt dat eerder al tekende voor moderne klassiekers als 12 Years a Slave en Moonlight. Eerder regisseerde de Belg arthousehits als De Helaasheid der Dingen en The Broken Circle Breakdown.

De Nederlandse premiere van Beautiful Boy vindt plaats in het kader van het Parool Amsterdam Film Festival. Distributeur The Searchers brengt Beautiful Boy op 22 november uit in de Nederlandse bioscopen.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren