Sesamstraat ontkent homorelatie Bert en Ernie

Door ANP, dinsdag 18 september 2018 21:23, bron: ANP

LOS ANGELES - Sesame Workshop, het bedrijf dat al tientallen jaren Sesamstraat produceert en exploiteert, ontkent dat Bert en Ernie meer dan alleen vrienden zijn.

Scenarioschrijver Mark Salzman, die jarenlang de sketches van de twee altijd kijvende vrienden schreef, meldde maandag in een interview dat hij het duo altijd als homokoppel zag. De meeste situaties die hij bedacht voor Bert en Ernie waren geïnspireerd op het leven van hem en zijn vriend.

Maar Sesame Workshop gaf dinsdag op Twitter een korte verklaring af waarin het bedrijf stelt het niet met deze zienswijze eens te zijn. "Het zijn beste vrienden", aldus de producent. "De personages zijn ooit bedacht om kinderen te leren dat mensen die heel verschillend kunnen zijn toch goed met elkaar op kunnen schieten." Maar het blijven bovenal poppen, beklemtoont Sesame Workshop. "En poppen hebben geen seksuele oriëntatie."

Miss Piggy

Over de relatie tussen Bert en Ernie wordt al jaren gespeculeerd. De twee populaire poppen delen al sinds 1969 lief en leed, slapen op dezelfde kamer en kunnen kibbelen als een lang geleden getrouwd stel. Tot nu toe werd door de makers van Sesamstraat echter altijd in het midden gelaten dat de twee ook echt een koppeltje zouden zijn.

Op Twitter werd de verklaring dinsdagavond met hoongelach ontvangen. Veel gebruikers op sociale media wezen op de onmiskenbare seksuele spanning die al tientallen jaren broeit tussen de dominante Miss Piggy en de onderdanige Kermit de Kikker.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten