Opnieuw hoofdrol Willemijn Verkaik in Duitsland

Door ANP, woensdag 19 september 2018 10:57, views: 6, bron: ANP

OBERHAUSEN - De Nederlandse musicalster Willemijn Verkaik heeft wederom een hoofdrol te pakken in een buitenlandse musical. Zij vertolkt vanaf dit najaar de hoofdrol van Sloane in de Duitse versie van de musical Bat out of Hell die op 8 november in première gaat in het Stage Metronom Theater in Oberhausen.

Bat out of Hell is een rockmusical geschreven door Jim Steinman en gebaseerd op het gelijknamige album van Meat Loaf. Het album leverde klassiekers op als Paradise by the Dashboard Light en You Took The Words Right Out Of My Mouth. De musical ging in 2017 in première in Londen en nu brengt Stage Entertainment de voorstelling ook naar Duitsland.

Verkaik staat in Bat out of Hell naast de Duitse musicalacteur Alex Melcher die haar man Falco speelt. De musical vertelt het liefdesverhaal tussen Strat, de onsterfelijke leider van een jonge rebellengroep, en Raven, de mooie dochter van de tirannieke heerser Falco. Naast Verkaik zijn ook de Nederlanders Robin Reitsma, Tom van der Ven, Carl van Wegberg, Aisata Blackman, April van Amelsvoort, Jolijn van de Pol en Sander van Wissen in de voorstelling te zien.

Verkaik stond eerder langere tijd in het Metronom Theater met de voorstelling Wicked, waarmee zij internationaal doorbrak. De Nederlandse actrice staat tot 7 oktober nog in Berlijn waar zij al bijna een jaar de hoofdrol speelt in de musical Ghost.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren