logo songteksten.net

Internationale sterren schuiven aan bij Elizabeth

(Novum) - De Britse koningin heeft veel internationale sterren uitgenodigd voor het diner met de Obama's tijdens hun staatsbezoek. Tom Hanks, Helena Bonham-Carter en Tim Burton zijn slechts enkele namen van gasten die een vorkje mochten meeprikken op Buckingham Palace.

De sterren uit de filmwereld waren uitgenodigd voor het staatsdiner, omdat de koningin vindt dat de filmsector een grote bijdrage levert aan de banden tussen de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Bovendien dragen de sterren bij aan de ontwikkeling van de Engelse taal, weet het Amerikaanse tijdschrift People. "De uitwisseling van personen en projecten heeft onze taal verrijkt en vernieuwd, alhoewel ik denk dat we de taal wel heel anders gebruiken", zei de koningin tijdens het diner.

Opvallende afwezigen tijdens het officiële diner waren prins William en zijn Kate Middleton. Het prinselijk paar ontving de Obama's eerder die dag al, maar hadden tijdens het diner andere verplichtingen.

De 170 gasten, onder wie zakenman en multimiljonair Richard Branson en acteur Kevin Spacey, genoten van het diner. Op het menu stond tong met een saus van kreeft en lam met basilicum, courgette en radijs. Het toetje was een vanille-kersenpudding.

De Obama's zijn sinds maandagavond in Engeland. Ze vertrokken een dag eerder vanuit Ierland, omdat de aswolk van de IJslandse vulkaan Grímsvötn voor problemen zou kunnen zorgen in de luchtvaart. Het staatsbezoek is onderdeel van een zesdaagse rondreis door Europa.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren