logo songteksten.net

Sapph: wij winnen de volgende ronde

(Novum) - De zaak tussen ontwerpster Marlies Dekkers en lingeriefabrikant Sapph is nog niet voorbij. Woensdag deed de rechtbank in Utrecht uitspraak in een zaak die door Dekkers was aangespannen. De rechter gaf de ontwerpster gelijk, maar Sapph gaat in beroep tegen de uitspraak.

De rechtbank oordeelde dat de ontwerpen van het merk te veel op de ontwerpen van Dekkers lijken. "Ik zie het als een bokswedstrijd", zegt Rob Heilbron van het lingeriemerk tegen Novum Nieuws. "Marlies won de eerste ronde, maar de volgende ronde winnen wij. Toch moet ik Marlies feliciteren met dit resultaat."

Ook als Sapph niet in beroep zou gaan, was de langslepende zaak tussen de twee partijen niet over. Het kledingmerk diende een tegenvordering in tegen Dekkers. De zogeheten Spiderbra is een van de succesvolste ontwerpen van Dekkers, maar Sapph claimt dat zij de rechten niet bezit.

Een oud-collega van Dekkers zou de bh hebben ontworpen en de rechten hebben overgedragen aan Sapph. De uitspraak in deze vordering wordt verwacht op 1 juni.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren