logo songteksten.net

Pathé krijgt tegel tegen zinloos geweld

UTRECHT - Bioscoopexploitant Pathé heeft donderdag van de Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld een speciale tegel ontvangen. Het platform wil de bioscoopketen hiermee bedanken voor het feit dat het bedrijf de campagne Met School Naar Fataal heeft geadopteerd. Pathé gaat zich ervoor inzetten om zoveel mogelijk scholieren in de regio de film Fataal te laten zien, die gaat over de gevolgen van zinloos geweld.

De tegel krijgt een speciaal plekje voor de bioscoop Pathé Leidsche Rijn, waar de campagne donderdag werd gelanceerd. De film Fataal werd drie jaar geleden gemaakt door regisseur Jesse Bleekemolen. Zijn productiehuis JSB Productions startte vorig jaar met een scholentour om de film en het onderwerp breed onder de aandacht van tieners te brengen. Inmiddels is Fataal al door ruim 13.000 middelbare scholieren gezien.

De vertoning van de film gaat gepaard met gesprekken van de scholieren met slachtoffers of nabestaanden van slachtoffers van zinloos geweld. Bij de huidige reeks zijn onder andere Jasper en Ronnie aanwezig, het homostel dat vorig jaar in Arnhem na een avond stappen werd mishandeld met een betonschaar.

Het initiatief van Bleekemolen werd onder meer toegejuicht door minister Ferdinand Grappenhuis van Justitie. Hij schreef de makers een brief waarin hij nadrukkelijk zijn waardering uitsprak voor de film en het initiatief. De bewindsman prijst “de jonge kracht achter de succesvolle campagnes”.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren